XLN-t

I-Code

Voor een klant specifiek project werd een I-Code (13,6MHz) lezer ontwikkeld die toelaat om meerdere kaarten te lezen. De complete firmware werd in huis ontwikkeld op een Cortex-M0 processor van NXP.

De I-Code technologie wordt vaak gebruikt voor bibliotheek, beveiling en casino toepassingen. Deze technologie bevat methodes om meerdere kaarten die tegelijkertijd gepresenteerd worden te detecteren op een snelle manier (ant-collision). De leesafstand is vaak een stuk verder dan Mifare kaarten. De door ons ontwikkelde lezer, met een pcb antenne, kan met 1 kaart communiceren op een afstand van 20cm. Als er meerdere kaarten aanwezig zijn dan daalt de afstand.

De volledige firmware is door ons ontwikkeld in C. Dit biedt de mogelijkheid om speciale wensen te implementeren. Er is naast de klant specifieke firmware met specifiek communicatie protocol ook een versie met RS232 interface waarmee het mogelijk is om kaarten te initialiseren. In C# werd een PC tool geschreven om de werking te demonstreren.